Mjuk pepparkaka på brynt smör och vitchoklad kräm
Nu är det dags att baka lite inför första advent och den här mjuka pepparkakan går utmärkt att göra dagen innan.
Ingredienser:
2 ägg
2 dl socker
150 g äkta smör
2 dl vetemjöl
1/2 dl lingonsylt
100 g Philadelphiaost
1 tsk malen kardemumma
1 tsk malen nejlika
3 tsk malen kanel
3 tsk malen ingefära
2 tsk bakpulver
Vit chokladkräm:
250g Philadelphiaost
1 dl grädde
75 g vit choklad (hackad)
1-1.5 dl florsocker
Gör så här:
Börja med den vita chokladkrämen: värm upp Philadelphiaosten, 1 dl av florsockret och grädden i en kastrull. Tillsätt den hackade vita chokladen och rör tills allt blir en jämn smet. Ställ i kylskåp och låt svalna medans du bakar kakan.
Kakan: Ställ in ugnen på 175 grader.
Smöra och bröa en bakform ( jag använde mig av en lite mindre form.) Smält smöret tills det blir gyllenbrunt och ställ åt sidan. vispa upp ägg och socker någon minut. Blanda ner lingonsylt, brynt smör och Philadelphiaost. Blanda ihop de resterande torra ingredienserna och rör ihop med äggblandningen. Häll smeten i formen och grädda kakan i ca 40 minuter. Ta ut och låt svalna.
Ta ut den vita chokladkrämen och vispa med elvisp någon minut tills krämen tjocknar. Smaka av och tillsätt florsocker om du vill ha den sötare. Bred krämen på kakan och dekorera om du vill.
Dekorations förslag:
Riven vitchoklad
Granatäppelkärnor
Rosmarin
Torkad apelsin/limeskivor
Florsocker
Grankvistar
Kakan: Ställ in ugnen på 175 grader.
Smöra och bröa en bakform ( jag använde mig av en lite mindre form.) Smält smöret tills det blir gyllenbrunt och ställ åt sidan. vispa upp ägg och socker någon minut. Blanda ner lingonsylt, brynt smör och Philadelphiaost. Blanda ihop de resterande torra ingredienserna och rör ihop med äggblandningen. Häll smeten i formen och grädda kakan i ca 40 minuter. Ta ut och låt svalna.
Ta ut den vita chokladkrämen och vispa med elvisp någon minut tills krämen tjocknar. Smaka av och tillsätt florsocker om du vill ha den sötare. Bred krämen på kakan och dekorera om du vill.
Dekorations förslag:
Riven vitchoklad
Granatäppelkärnor
Rosmarin
Torkad apelsin/limeskivor
Florsocker
Grankvistar



Kommentarer
Skicka en kommentar