Saffranspavlova med vit chokladkräm, vispad grädde och färska hallon
Säger bara WOW vilken god Pavlova det här vart. Kommer absolut baka den här till både adventsfikat och till julafton 😍😍
Ingredienser:
Maräng:
4 rumstempererade äggvitor
3 dl strösocker
0.5 g saffran utblandat i 1 tsk vinäger
1.5 tsk majsstärkelse
Vit chokladkräm:
1 dl grädde
75 gram hackad vit choklad
Topping:
4 dl grädde
Färska hallon
Citronmeliss
Florsocker
Valfritt: några skivor apelsin utan skal
Riven vit choklad
Gör så här:
Sätt ugnen på 100 grader.
Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt försiktigt lite socker i taget och vispa någon minut tills sockret löst sig. Tillsätt saffrans vinägern och majsstärkelsen och vispa ihop tills det blivit en jämn gul färg. Ha ut marängen på en klädd ugnsplåt och forma till den form du vill ha. Ett tips är att rita runt en runt bakform på bakplåtspappret så kan du ha ner marängen i den cirkeln. Ställ in marängen i ugnen och låt den gräddas i 2 timmar.
Vit chokladkräm:
Koka upp grädden och tillsätt den hackade chokladen, rör om tills chokladen smält.
Häll upp i en skål och ställ in i kylen.
Vispa grädden
Ta ut marängen och låt den svalna. Klicka på den vispade grädden, ringla över vit chokladkräm och garnera med resterande ingredienserna.
Marängen börjar mjukna så fort du lägger på grädden så gör det bara ett tag innan du ska äta.
Gå även bra att baka marängen dagen innan du ska ha den men täck plåten med tex. Folie så det inte kommer in luft.



Kommentarer
Skicka en kommentar