Carpaccio på tomat!
Ännu en dag med fantastiskt väder!! Kände att det skulle vara gott med någon lättare lunch så åkte iväg till affären och hittade jätte fina gröna tomater som va jätte söta i smaken! Perfekt för att göra en tomat carpaccio med en apelsin vinägrett.
För 4 personer
Passar bra som en förrätt
4 st tomater ( jag valde gröna på utsidan och röda på insidan )
4 st mindre tomater tex. Plommontomater
1 apelsin
1/2 rödlök
1 knippe färsk basilika
1/2 tsk honung
1 tsk pressad citron
1/2 dl olja
1 krm salt
1 krm nymalen svartpeppar
1 buffelmozzarella
4 nypor flingsalt
Gör så här
Skiva tomaterna så tunt du kan och lägg ut på tallriken. Dela mozzarellan i mindre bitar med händerna och lägg på hushållspapper så allt vattnen försvinner.
Dressingen: pressa 1/2 apelsin i en liten skål, hacka rödlöken så fint du kan och blanda ner den. Tillsätt salt, honung, citron och olja. Låt dra några minuter. Skiva små tunna bitar av den andra halvan av apelsinen och lägg dom på tomaterna. Lägg sedan på mozzarellan, ringla över dressingen, några nypor flingsalt, hackad basilika och den nymalda svartpepparn.



Kommentarer
Skicka en kommentar