Ibland kan det va så att man är lite för hungrig när man ska gå till affären och råkar handla på sig alldeles för mycket goda grejer som kanske inte riktigt har så lång hållbarhet, så idag fick det bli en otroligt god och snabb pasta på grön sparris. Ni måste testa den!


Recept   4 pers.
1 bunt av färsk grön sparris 
500gram  pasta 
4 dl av pasta vattnet 
1/2 pressad citron 
2 dl riven Gruyere ost
50 gram äkta smör 
1-2 finhackade vitlöksklyftor 
1/2 tsk nymald svartpeppar 
2 tsk salt

Gör så här: Börja med att skära av den tjockaste delen nere på sparrisen, ca 2 cm. Den är inte så god att äta. Skär sedan sparrisen i mindre bitar. Finhacka vitlöken. Koka upp lättsaltat vatten och häll ner pastan, när pastan kokat ca 4 minuter värm upp en större stekpanna med 50 gram smör, tillsätt sparris och vitlöken. Stek några minuter på medium värme. Ta 4 dl från pasta vattnet och häll ner i sparrisen, tillsätt citron, salt och peppar. Häll av pastan och blanda ner den i sparrisen, tillsätt osten och blanda allt väl, låt bubbla ihop någon minut. Servera med mer riven ost och nymalen peppar 

Kommentarer