Ljuvlig sockerkaka med rabarbercurd
Äntligen ha rabarbern börjat titt upp. Som jag har längtat efter den här dagen!! Hade dock rätt mycket beslutsångest över vad jag skulle baka men tillslut vart det en sockerkaka med rabarbercurd inuti. Kan verkligen rekomendera denna om man vill få lite sommarkänslor ☀️
Recept 1 kaka
2 ägg
3 dl socker
175 gram smält smör
4 dl mjöl
3 tsk bakpulver
1 dl vatten
1 dl vatten
1/2 krm äkta vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker
Rabarbercurd
7 dl hackade rabarber
2 dl socker
3 äggulor
50 gram äkta smör
Gör så här
Smält smöret och ställ åt sidan . Mjöla eller bröa bakformen.
Blanda socker och ägg och vispa ihop det för hand i ca 30 sekunder.
Tillsätt mjöl, bakpulver, vatten, vanilj, kardemumma och det smälta smöret. vispa ihop för hand och häll upp i formen och grädda i 175 grader i ca 40 minuter. Låt svalna.
Koka upp rabarbern med sockret, sjud tills rabarberna blivit mjuka det inte finns några bitar kvar, sila av och tryck ut allt med en sked. Häll tillbaka smeten i en ren kastrull och låt koka up, dra av från plattan Och vispa ner äggulorna. Smeten kommer då tjocka direkt, tillsätt sedan smöret i små bitar, rör tills allt smällt. Låt stå i kylen i ca 20 minuter.
Skär av kakan på mitten och bred på curden och lägg tillbaka locket, pudra med florsocker och njut.
Förvara kakan i kylen men ställ gärna fram den ett tag innan servering.
Rabarbercurd
7 dl hackade rabarber
2 dl socker
3 äggulor
50 gram äkta smör
Gör så här
Smält smöret och ställ åt sidan . Mjöla eller bröa bakformen.
Blanda socker och ägg och vispa ihop det för hand i ca 30 sekunder.
Tillsätt mjöl, bakpulver, vatten, vanilj, kardemumma och det smälta smöret. vispa ihop för hand och häll upp i formen och grädda i 175 grader i ca 40 minuter. Låt svalna.
Koka upp rabarbern med sockret, sjud tills rabarberna blivit mjuka det inte finns några bitar kvar, sila av och tryck ut allt med en sked. Häll tillbaka smeten i en ren kastrull och låt koka up, dra av från plattan Och vispa ner äggulorna. Smeten kommer då tjocka direkt, tillsätt sedan smöret i små bitar, rör tills allt smällt. Låt stå i kylen i ca 20 minuter.
Skär av kakan på mitten och bred på curden och lägg tillbaka locket, pudra med florsocker och njut.
Förvara kakan i kylen men ställ gärna fram den ett tag innan servering.




Jag säger bara ååå.. så god den var!! :)
SvaraRadera