Torskrygg i foliepaket


ingredienser 
4 portioner torskrygg
Lag
1 liter vatten
0,75 dl salt
0,75 dl socker

6 kvistar citrontimjan eller vanlig
6 potatisar (kokta och delade i mindre bitar )
10 broccolibuketter ( förkokta i några minuter )
1 stor rödlök ( delad i klyftor)
8 sparrisar ( delade på mitten )
1 salladslök ( skivad )
1/2 strimlad fänkål
1 tsk pressad citron
1/2 krm svartpeppar
1 tsk salt

Pepparrotssmör
125 gram äkta smör (normalsaltat)
1 dl färskriven pepparrot
2 nypor salt

8 msk vittvin
4 citronskivor

Sås
2 dl gräddfil eller cream fraiche
3 msk majonäs
1 näve färsk basilika ( finhackad )
1/2 krm svartpeppar
1 tsk salt

Börja med att rimma fisken, blanda vattnet med salt och socker och vispa tills det löser sig och vattnet blir klart. Lägg ner fisken och låt ligga i 20 minuter. Skala och dela potatisen i mindre bitar, koka potatisen i saltat vatten till den mjuknar. Låt kallna.
Förkoka broccolin i några minuter och lägg i en skål. Tillsätt resten av alla ingredienserna och blanda runt.
Blanda ihop allt till pepparrotssmöret och ställ kallt.
Blanda i hop allt till såsen och ställ kallt.
Ta upp fisken ut lagen och lägg på hushållspapper så den torkar. Det kommer behövas två foliebitar per fiskpaket, läg ut de två foliebitarna som ett plustecken och lägg på några potatisbitar, lite av grönsaksblandningen, 1citronskiva, 1 fiskbit, 2 msk vitt vin och en klick av smöret. Upprepa tills du har 4 fiskpaket. Grilla på grillen i ca 15-20 minuter. Servera med basilikasåsen.

Kommentarer