Grillad seabream!

Seabream är en så kallad guldbrax och är otroligt god att helgrilla med massa smör och örter! 



Ingredienser 
2 st seabream ( be dom rensa och skrapa bort fjäll i butiken) 
1 pressad citron 
50 gram äkta smör normalsaltat 
2 st hackade vitlöksklyftor 
1 dl hackad persilja 
1/2 dl hackad timjan 
1/2 hackad salladslök 
2 tsk salt 
1/2 tsk malen svartpeppar 
 Gör här
Skölj igenom fisken och skär 4-5 sneda skåror i fiskens skin. Ta häften av saltet och gnid in båda fiskarna. Blanda smör med resterande ingredienser och gnid in fisken och tryck ner smör i skårorna men spar ca 2 msk av smöret. Grilla direkt på grillen i ca 8 minuter per sida. Spruta med vatten på elden då och då ifall det brinner mycket (fettet kommer droppa ner så det kommer börja brinna)  serveras med färskpotatis och cironmajonäs. 

Kommentarer