Grillad seabream!
Seabream är en så kallad guldbrax och är otroligt god att helgrilla med massa smör och örter!
Ingredienser
2 st seabream ( be dom rensa och skrapa bort fjäll i butiken)
1 pressad citron
50 gram äkta smör normalsaltat
2 st hackade vitlöksklyftor
1 dl hackad persilja
1/2 dl hackad timjan
1/2 hackad salladslök
2 tsk salt
1/2 tsk malen svartpeppar
Gör så här:
Skölj igenom fisken och skär 4-5 sneda skåror i fiskens skin. Ta häften av saltet och gnid in båda fiskarna. Blanda smör med resterande ingredienser och gnid in fisken och tryck ner smör i skårorna men spar ca 2 msk av smöret. Grilla direkt på grillen i ca 8 minuter per sida. Spruta med vatten på elden då och då ifall det brinner mycket (fettet kommer droppa ner så det kommer börja brinna) serveras med färskpotatis och cironmajonäs.




Kommentarer
Skicka en kommentar