Ljummen sallad med citronvinägrett, grillad biff och dragonkräm!
Nu till sommaren vill man ju använda grillen konstant!! Jag Försöker alltid hitta på så många olika anledningar som jag bara kan för att få tända den. Här kommer receptet på en fantastisk god grillad ryggbiff. Du kan självklart byta ut till vilket kött du vill :)
Ingredienser 4 pers
Ryggbiff ca 800 gram
Marinad
1/2 dl rapsolja
2 pressade vitlöksklyftor
1/2 hackad chili
1/2 tsk malen svartpeppar
1/2 msk kinesisk soja
2 msk ketchup
1 tsk salt
1.5 msk socker
Ljummen sallad
1/2 zucchini delad i mindre bitar
1 röd paprika (skivor)
4 potatisar delade i binder bitar
1 rödlök ( klyftor)
Ca 5 jordärtskockor (halverade med skalet kvar )
1 -2 pak choi delade
1 krm svartpeppar
2 msk olja
1 tsk salt
4-5 nävar blandsallad
Citronvinägrett
1/2 pressad citron
1 tsk honung
2 nypor salt
1/2 dl hackad persilja
1. 5 msk olja
Dragonkräm
2 äggulor
2 dl rapsolja
1 tsk dijonsenap
1 msk dragon i vinäger plus några 1/2 tsk av bara vinägern
3/4 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 msk gräddfil
Gör så här
Blanda ihop att till marianden. Skiva köttet i ca 3 cm skivor och låt köttet marineras minst 30 min.
Blanda allt till den ljumna salladen förutom blandsalladen. Rosta allt i 200 grader i ca 30 min . Låt svalna. Bland ihop citronvinägretten och blanda runt med blandsalladen. Blanda salladen med de rostade grönsakerna.
Dragonkrämen
Vispa upp äggulorna med dijonsenap, vispa ner oljan i en tunn ståle under kraftig vispning. Det ska tjockna och bli majonäs. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om . Grilla köttet och njut 😍



Kommentarer
Skicka en kommentar