Nattjästa hamburgerbröd!
De här nattjästa hamburgerbröden är så otroligt fluffiga och goda. Baka dom dagen innan och grädda dom innan servering!
Ingredienser till ca 20 st
50 g jäst
2 msk socker
5 dl rumstempererad mjölk
1 tsk salt
2 ägg
150 g äkta smör (rumstempererad)
15 dl mjöl
Gör så här
Blanda jäst och socker till jästen löst sig. Blanda i mjölk, salt, ägg och mjöl. Knåda ihop degen ca 5 min. Tillsätt små bitar av smöret och knåda några minuter till. Häll ut degen på ett mjölat bakbord, dela degen i ca 20 bitar . Forma till runda bollar med lite mjöl i handen då degen kommer vara lite klibbig. Lägg ut på en klädd ungsplåt och tryck till varje boll lite lätt med handen. Pensla med vatten och strö över vita och svarta sesamfrön. Fukta en handuk och täck plåten. Ställ i kyl och låt jäsa över natten. Ställ fram plåten och jäs i ca 1-2 timmar. Sätt ugnen på 225 grader och grädda i ca 8 min.




Kommentarer
Skicka en kommentar