Musslor i vitt vin, tomater och färska örter
Ingredienser 4 personer
2 nät musslor
1 flaska vitt vin
1 schalottenlök
25 gram smör
25 gram smör
1-2 morötter (skivade 1cm tjocka)
1 stor rödlök (tunt skivad)
1 salladslök (skivad)
1 gul paprika delad i 2x2 cm bitar
4 vitlöksklyftor ( hackade)
7 tomater (hackade)
4,5 dl passerade tomater
1 näve färsk persilja (hackat)
1 näve färsk timjan (hackat)
1 näve färsk rosmarin (hackat)
1 pressad lime
1.5 liter buljong av musslorna.
Om det inte finns tillräckligt med buljong så ta vatten istället.
1 tsk malen svartpeppar
3 tsk salt
3.75 msk socker
Gör så här:
Skölj å tvätta av musslorna. Bryn schalottenlöken i en stor kastrull med smöret några minuter, tillsätt vinet. Låt koka några minuter, tillsätt sedan musslorna. Koka med lock tills musslorna öppnat sig. Sila av och spar buljongen.
Bryn morötter, rödlök, salladslök, paprika,och vitlök tills fin gyllene färg. Tillsätt tomat, passerade tomater, persilja, rosmarin, timjan, lime, buljong, salt, peppar och socker. Låt koka ihop 30 minuter.
Häll ner musslorna och låt koka någon minut tills musslorna blir varma. Servera med bröd.



Kommentarer
Skicka en kommentar