Petit choux med basilikakräm, jordgubbar och vispad grädde
De här underbart goda bakverken har min farmor alltid bakat och dom är helt magiska!! Jag har lagt till färsk basilika i vaniljkrämen som passar riktigt bra till jordgubbar.
200 grader i 30-35 minuter
Ingredienser:
Petit choux:
2 dl vatten
100 g äkta
smör
2 ½ dl
vetemjöl
4 ägg
Basilikakräm:
2 dl grädde
2 dl mjölk
5 äggulor
3/4 dl
socker
1
vaniljstång
2 msk
maizenamjöl
2 msk hackad
färsk basilika
1 paket färska
jordgubbar
5 dl
grädde
Petit choux: Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp
vatten och smör i en kastrull, tillsätt mjölet under kraftig omrörning på
medelvärme tills degen börjar släppa från kanterna. Dra av från värmen. Rör om
degen i några minuter och låt svalna i 10 minuter. Tillsätt ett ägg i taget och
rör tills ägget har blandats in ordentligt, upprepa med alla äggen. Klicka ut
ca 15 små bollar på en plåt med bakplåtspapper. Går även bra att spritsa ut
till den formen man vill ha. Dom kommer att svälla ordentligt i ugnen. Grädda
petit choux i 30-35 minuter utan att öppna ugnen.
Basilikakräm: Dela vaniljstången på längden och
skrapa ur fröna och lägg ner frön och stången i en kastrull. Blanda ner
resterande ingredienser förutom basilika och låt värma upp allt på svag värme.
Vispa kraftig tills krämen tjocknar men var noga att krämen inte börjar koka.
Tillsätt basilikan och låt krämen kallna. Klipp av toppen på petit choux, fyll med basilikakräm, skivade jordgubbar och vispad grädde. Sätt tillbaka locket och pudra med florsocker.



Kommentarer
Skicka en kommentar