Petit choux med basilikakräm, jordgubbar och vispad grädde


De här underbart goda bakverken har min farmor alltid bakat och dom är helt magiska!! Jag har lagt till färsk basilika i vaniljkrämen som passar riktigt bra till jordgubbar.

200 grader i 30-35 minuter


Ingredienser:
Petit choux:
2 dl vatten
100 g äkta smör
2 ½ dl vetemjöl
4 ägg
Basilikakräm:
2 dl grädde
2 dl mjölk
5 äggulor
3/4 dl socker
1 vaniljstång
2 msk maizenamjöl
2 msk hackad färsk basilika

1 paket färska jordgubbar
5 dl grädde 



Petit choux: Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp vatten och smör i en kastrull, tillsätt mjölet under kraftig omrörning på medelvärme tills degen börjar släppa från kanterna. Dra av från värmen. Rör om degen i några minuter och låt svalna i 10 minuter. Tillsätt ett ägg i taget och rör tills ägget har blandats in ordentligt, upprepa med alla äggen. Klicka ut ca 15 små bollar på en plåt med bakplåtspapper. Går även bra att spritsa ut till den formen man vill ha. Dom kommer att svälla ordentligt i ugnen. Grädda petit choux i 30-35 minuter utan att öppna ugnen.
Basilikakräm: Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna och lägg ner frön och stången i en kastrull. Blanda ner resterande ingredienser förutom basilika och låt värma upp allt på svag värme. Vispa kraftig tills krämen tjocknar men var noga att krämen inte börjar koka. Tillsätt basilikan och låt krämen kallna.Klipp av toppen på petit choux, fyll med basilikakräm, skivade jordgubbar och vispad grädde. Sätt tillbaka locket och pudra med florsocker.



Kommentarer