Somrig potatissallad med dillpesto, ägg och sparris
Den här potatissalladen med dill passar så himla bra till grillad fisk eller skaldjur. Gör lite goda fiskspett med tex. lax, torsk, räkor och massa grönsaker. Underbart gott!!
Ingredienser:
1,5 kilo
färskpotatis
4 ägg
1 knippe
grön sparris
1 msk olja
1 krm salt
Dillpesto:
100 gram
färsk spenat (ett tips är att byta ut spenaten mot kirskål om man hittar)
1 kruka färsk
dill
2
vitlöksklyftor
2 dl
rapsolja
½-1 pressad
citron
1 msk salt
150 g
parmesanost
Gör så här: Skölj och sjud potatisen i saltat vatten tills den mjuknat, låt kallna. Koka äggen i 7 minuter. Bryt av nedre delen på sparrisen, bryn i stekpanna med olja och salt på medelvärme i några minuter.
Dillpesto: Mixa allt till peston förutom parmesanosten i en matberedare. Riv parmesanosten och vänd ner i peston.
Skala och dela äggen.
Blanda potatis, pesto, ägg och sparris och ställ svalt.




Kommentarer
Skicka en kommentar