Somrig potatissallad med dillpesto, ägg och sparris


Den här potatissalladen med dill passar så himla bra till grillad fisk eller skaldjur. Gör lite goda fiskspett med tex. lax, torsk, räkor och massa grönsaker. Underbart gott!!



Ingredienser:
1,5 kilo färskpotatis
4 ägg
1 knippe grön sparris
1 msk olja
1 krm salt

Dillpesto:
100 gram färsk spenat (ett tips är att byta ut spenaten mot kirskål om man hittar)
1 kruka färsk dill
2 vitlöksklyftor
2 dl rapsolja
½-1 pressad citron
1 msk salt
150 g parmesanost 

Gör så här: Skölj och sjud potatisen i saltat vatten tills den mjuknat, låt kallna. Koka äggen i 7 minuter. Bryt av nedre delen på sparrisen, bryn i stekpanna med olja och salt på medelvärme i några minuter.

Dillpesto: Mixa allt till peston förutom parmesanosten i en matberedare. Riv parmesanosten och vänd ner i peston.
Skala och dela äggen.
Blanda potatis, pesto, ägg och sparris och ställ svalt.

Kommentarer