Stekt ris med ryggbiff




Ingredienser: 4 personer 
 200 gram ryggbiff  (strimlat) går att byta ut till annat kött tex kyckling eller räkor 
2 morötter  (strimlade) 
2 st rödlökar (hackade)
6 dl vitkål (strimlad)
7 st  champinjoner delade i mindre bitar
1 vitlök (hackad) 
2 st salladslökar ( skivad )
 1 dl olja +1msk
1 pressad lime 
2 msk socker 
2 msk japansk soja 
1 tsk kinesisk soja 
1.5 msk fisksås 
2 ägg 
12 dl kokt kallt basmatiris 

Gör här
Värm upp en stor panna med 1/2 dl olja tills oljan börjar ryka. Bryn köttet 1 minut och tillsätt sedan alla grönsaker och vitlöken men vänta med salladslöken. Bryn några minuter tills grönsakerna mjuknat. Tillsätt riset och blanda runt. Blanda ihop resten av oljan med lime, socker, soja, och fisksås och rör ner i riset. Lägg riset på ena sidan av pannan och tillsätt 1 msk olja på den tomma sidan och ha ner äggen. Stek i 30 sekunder och blanda sedan runt äggen med riset. Garnera med salladslöken.

Kommentarer