Glutenfria kanelbullar

Jag bakar inte jätte mycket glutenfritt men kan tycka det är väldigt kul att testa lite nytt och se hur man kan skapa goda saker med andra produkter som man inte är van att använda. Tycker verkligen dom här kanelbullarna vart väldigt saftiga och goda. 😍


Ingredienser:
1 jäst 
1.75 dl socker 
5 dl mjölk minst 3% 
200 gram rumstempererat äkta smör 
1/2 tsk salt 
2 msk pofiber 
750 g glutenfri mjölmix 

Fyllning:
175 g äkta smör 
3 dl socker 
3 msk kanel 

Ägg
Pärlsocker 

Gör så här:
Blanda ihop jäst och socker tills jästen smälter. Värm mjölken till 37 grader och häll ner i jästen. 
Tillsätt smör, salt och pofiber. Rör ihop någon minut. Tillsätt mjölmixen och knåda ihop. Degen är lite kladdig men kommer bli fastare när den jäser. Jäs i 45-60 minuter.  Blanda ihop allt till fyllningen. Kavla ut degen på mjölat bakbord och bred ut fyllningen. Rulla ihop till en lång rulle och skär 2-3 cm breda bitar och lägg upp i bullpapper eller direkt på bakplåtspapper. Sätt ugnen på 225 grader. Jäs bullarna i 30 minuter. Pensla med ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen ca 6-7 minuter. 

Kommentarer