Kyckling med cashewnötter och thaibasilika

Jag älskar verkligen mat från Asien!! Känner mig alltid sugen på att laga och att äta det🤤
Och hur gott är det inte med thaibasilika?!?!





Ingredienser: 2 personer
1 stor kycklingfilé eller 2 mindre ( skivad tunt )
1/2 dl olja
3 st knipplökar eller vårlök ( strimlad i tunna skivor )
1 paprika (strimlad )
1/2 zucchini ( ca 1 cm skivor )
1-2 dl vatten

Sås:
1.5 msk oystersås
1 tsk kinesisk soya
2 tsk fisksås
2.5 msk farinsocker
1/2 pressad lime

Ca 6 st knippen thaibasilika ( använd endast bladen) 1 liten näve
1.5 dl cashewnötter

Gör så här:
Värm upp oljan i en panna tills den börjar ryka. Då ska inte kycklingen bränna fast i botten av pannan. Lägg ner kyckling och vänd runt någon minut. Tillsätt grönsakerna. Vänd runt  någon minut till. Om det redan finns lite vätska i pannan så tillsätt 1 dl vatten men om det är torrt så tillsätt 2 dl.
 Blanda allt till såsen och häll ner i pannan och låt bubbla ihop någon minut. Tillsätt cashewnötter och thaibasilika. Serveras med basmatiris.

Kommentarer