Pitepalt

Tycker man om kroppkakor så kommer man garanterat tycka om pitepalt! 



Ingredienser 
4 personer 
1 kilo mandelpotatis 
2tsk salt 
1 dl rågsikt 
2 dl vetemjöl 
Ca 500gram rimmat stekfläsk ( hackat) 

Gör här
Förbered en bunke med en handduk i. 
Skala potatisen. Har du en köttkvarn så kör gärna den råa potatisen igenom den, annars går det utmärkt att riva potatisen. Tryck ut vätskan genom handduken och häll tillbaka potatisen i bunken. 
Tillsätt salt och mjöl och blanda ihop tills du får en fast smet. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.  
Forma 8-10 små bollar av ca 200gram stekfläsk. Fukta händerna med lite vatten och forma en boll av potatissmeten, gör en liten fördjupning i smeten och fyll med stekfläsket och nyp ihop till en boll. Koka bollarna i ca 45-60 minuter. Dom ska ha flyttar upp till ytan. Ställ på svag värme för att hålla dom varna en länge tid. Servera med stekt fläsk, smör och lingonsylt. Testa även att ringla över sirap.

Kommentarer