Klimp och fläsk
Det här är en av mina favoriträtter som jag har växt upp med. Mormor har lagat den här rätten sen jag va liten och det är alltid den som jag önskar när man ska dit och äta. Klimp är en tjockare typ av Pannkakssmet som man kokar tills dom blir fluffiga, steker knaprigt sidfläsk till, en klick smör och rårörda lingon. Underbart gott!!
Ingredienser:
4 portioner
4 ägg
5 dl mjölk
1 tsk salt
12 dl mjöl
500 g fläsk
Äkta smör
Rårörda lingon el lingonsylt
Fettet från fläsket
Gör så här:
Stek fläsket och håll det varmt.
Koka upp saltat vatten i en stor kastrull.
Blanda ihop ägg, mjölk, salt och mjöl till en jämn smet i en bunke.
Klicka ner klickar av smeten i det kokande vattnet med hjälp av två stora skedar. När
Klimparna flyter upp till ytan är dom klara. Ta upp med hålslev och servera. Klicka på smör på klimparna och häll över fettet. Servera med fläsket och lingonen.
Ingredienser:
4 portioner
4 ägg
5 dl mjölk
1 tsk salt
12 dl mjöl
500 g fläsk
Äkta smör
Rårörda lingon el lingonsylt
Fettet från fläsket
Gör så här:
Stek fläsket och håll det varmt.
Koka upp saltat vatten i en stor kastrull.
Blanda ihop ägg, mjölk, salt och mjöl till en jämn smet i en bunke.
Klicka ner klickar av smeten i det kokande vattnet med hjälp av två stora skedar. När
Klimparna flyter upp till ytan är dom klara. Ta upp med hålslev och servera. Klicka på smör på klimparna och häll över fettet. Servera med fläsket och lingonen.





Klimp o fläsk - 4 portioner - "12 dl mjöl" Ska det vara så? 🤔
SvaraRaderaFörlåt ! Missade din fråga. Aa degen ska va väldigt tjock
Radera. Vi är stora i maten så beror lite på hur mycket ni äter också😀