Alla hjĂ€rtans dag pajđ
Nu Ă€r det inte lĂ„ngt kvar till fredag dĂ„ det Ă€r alla hjĂ€rtans dag . IgĂ„r bakade jag en paj med hallonkola och hallonmarĂ€ng. Om man gillar hallongrottor sĂ„ kommer man gilla den hĂ€r đ„°
Ingredienser: ca 4 st
Pajdeg
75 gram smör
1/2 dl socker
2 dl mjöl
1 Àggula (spar Àggvitan)
1/2 tsk bakpulver
1 liten nypa salt
Blanda ihop pajdegen och tryck ut i smÄ pajformer och nagga botten med en gaffel sÄ inte botten reser sig för mycket. Jag anvÀnde en rund pajform med löstagbar botten. Mina formar va ca 6 cm i diameter och ca 2 cm höga. Vill du ha helt raka kanter sÄ skÀr av kanten med en kniv. StÀll in pajerna i kylskÄpet i 30 min. SÀtt under tiden ugnen pÄ 200 grader. GrÀdda pajerna i ca 10 minuter till en fin gyllenbrun fÀrg. LÄt svalna lite innan du ta ut dom ur formarna.
Hallonpuré
4 dl frysta hallon
Koka sönder hallonen i nÄgra minuter och sila sÄ du fÄr en fin puré. StÀll Ät sidan.
Hallonkola
HÀlften av hallonpurén
1 dl socker
1 dl sirap
1 dl grÀdde
Koka kolan till 121 grader och fyll sedan pajskalen.
LÄt sedan svalna i kylskÄp.
HallonmarÀng
2 Àggvitor
Resten av hallonpurén
1.5 dl socker
Koka upp hallonpurén med sockret till 121 grader men rör inte sÄ mycket i sockerlagen för dÄ kan sockret kristalliseras. Under tiden sockerlagen kokar sÄ vispa upp Àggvitorna till ett fast skum, tillsÀtt sedan sockerlagen i en tunn strÄle under vispning. Vispa sedan marÀngen pÄ medelhastighet i ca 7 minuter och tills marÀngen svalnat. Spritsa sendan marÀngen pÄ pajerna. Jag garnerade mina med ett blÄbÀrspulver och torkad hibiskusblomma. GÄr Àven bra att göra pajerna dagen innan.
StÀll gÀrna fram pajerna nÄgon timme innan ni ska Àta sÄ dom inte Àr för kalla.
Hoppas alla fĂ„r en underbar alla hjĂ€rtans dag ❤️
1 dl socker
1 dl sirap
1 dl grÀdde
Koka kolan till 121 grader och fyll sedan pajskalen.
LÄt sedan svalna i kylskÄp.
HallonmarÀng
2 Àggvitor
Resten av hallonpurén
1.5 dl socker
Koka upp hallonpurén med sockret till 121 grader men rör inte sÄ mycket i sockerlagen för dÄ kan sockret kristalliseras. Under tiden sockerlagen kokar sÄ vispa upp Àggvitorna till ett fast skum, tillsÀtt sedan sockerlagen i en tunn strÄle under vispning. Vispa sedan marÀngen pÄ medelhastighet i ca 7 minuter och tills marÀngen svalnat. Spritsa sendan marÀngen pÄ pajerna. Jag garnerade mina med ett blÄbÀrspulver och torkad hibiskusblomma. GÄr Àven bra att göra pajerna dagen innan.
StÀll gÀrna fram pajerna nÄgon timme innan ni ska Àta sÄ dom inte Àr för kalla.
Hoppas alla fĂ„r en underbar alla hjĂ€rtans dag ❤️





Kommentarer
Skicka en kommentar