Veganska snickersbars på nötter och dadlar.



Om ni är som mig, lite lätt beroende av sötsaker men känner att det inte alltid är bra att äta socker och sånna saker på vardagarna så är den här betydligt bättre att mumsa på. Man kan äta med lite bättre samvete en tisdagskväll 😄 

Den är Vegansk, gjord på massor av nötter och dadlar, utan tillsatt socker och helt enkelt riktigt god sötsak.

Ingredienser:

Första lagret: 

3 dl nötter . Jag valde mandlar  och valnötter men går självklart att ta va man vill. Funkar även med tex. mandelmjöl  men blir lite mer finmalt då. 

3 dl havregryn

2 nypor salt 

15 st dalar ( urkärnade ) 

Andra lagret: 

200 gram jordnötssmör (krämig ) funkar med bitar i också. 

15 st dadlar ( urkärnade) 

1/2 dl vatten 

1.5 dl jordnötter saltade 

Sista lagret :

150 gram choklad , jag valde en 50 % . Går att välja vilken choklad du känner för 

2,5 msk kokosolja 

Gör så här: 

Börja med första lagret. Mixa nötterna och havregrynen till ett grövre mjöl. Jag använder en matberedare. Tillsätt dadlar och salt, mixa ihop . Tryck ut degen i en klädd form. Jag hade en på ca 25x18 cm. 

Andra lagret: Mixa jordnötterna lite snabbt i mixern så dom blir krossade. Ställ åt sidan. Mixa sedan ihop dadlarna med vattnet till en puré. Funkar bra att använda en stavmixer till det. Blanda ihop jordnötter, dadelpuré och jordnötssmör. Tryck ut över det första lagret. 

Sista lagret: Hacka chokladen, se till att inte komma i kontakt med vatten då kommer inte chokladen att smälta. smält den med kokosoljan i antingen micron ( några sekunder åt gången så det inte bränns) eller över vattenbad. Bred ut över det andra lagret. Ställ in i kyl och låt stelna. Ta gärna ut kakan ett tag innan så är det lättare att skära i chokladen. Går utmärkt att frysa in. 

Kommentarer