Chokladkaka med valnötter och krämig topping

 Den här chokladkakan är himmelsk god. Jag har bytt ut det vanliga sockret till kokossocker och minskat ner det till hälften. Toppingen är gjord på dadlar som sötning. En bit har 20 gram kolhydrater. Jag serverade min med vispad grädde och färska jordgubbar. 




Ingredienser:

100 g 70% choklad 

50 g smör 

3 dl mandelmjöl 

1 dl kokossocker 

55 g hackade valnötter 

4 ägg separerade 


Gör så här: 

Sätt ugnen på 175 grader. 

Smöra en Bakform och bröa med tex mandelmjöl. 

Smält smöret och chokladen på svag värme i en kastrull.  funkar även i en skål i micron. 

Vispa äggvitan till ett fast skum. Ställ åt sidan. 

Blanda äggulor, mandelmjöl, socker och valnötter. Tillsätt smör och chokladblandningen. Vänd försiktigt ner de vispade äggvitorna. 

Häll upp smeten i formen och grädda kakan i ca 30 minuter. 


Topping.

Ingredienser: 

65 g urkärnade dadlar 

1 espresso ( varm ) 

50 g smör 

100 g färskost 

20 g 70% choklad 

Gör så här: 

Lägg dadlarna i en matberedare, smält smöret och chokladen och ha ner i matberedaren, tillsätt kaffet. Mixa till en len smet. Vänd ner färskosten. Bred på kakan när den svalnat. Förvara i kylen 






Kommentarer